13 března 2010

Pozvánka na debatní večeři s profesorkou Jacqueline Dutheil de la Rochère z Université de Paris II (Panthéon-Assas)

Dovolujeme si Vás pozvat na první letošní debatní večeři pořádanou Českou společností pro evropské a srovnávací právo, tentokrát s profesorkou Jacqueline Dutheil de la Rochère z Université de Paris II (Panthéon-Assas).

Profesorka Dutheil de la Rochère se věnuje především institucionálnímu právu EU, na uvedené univerzitě je v současnosti ředitelkou Centre de droit européen. Je rovněž odpovědná za vedení programu D.E.A. (francouzský ekvivalent LL.M.) v právu EU. Byla členkou Konventu o budoucnosti Evropy, je rovněž členkou Comité français de la Commission de l'arbitrage de la chambre de commerce internationale a redakčních rad řady prestižních časopisů, např. Common Market Law Review.

Při večeři budeme (v angličtině) s profesorkou Dutheil de la Rochère diskutovat o ochraně lidských práv v EU, zejména s ohledem na Listinu základních práv EU, která je u nás tak kontroverzní díky tzv. „české výjimce“, a rovněž s ohledem na v současnosti projednávané přistoupení EU k Evropské úmluvě.

Večeře se bude konat dne 19. března od 19:00 v pizzerii Coloseum na Ovocném trhu 8 v Praze. Vstup je volný (večeři si samozřejmě každý hradí sám;-)

Pokud máte o účast na večeři zájem, zaregistrujte se nejpozději do 17. března 2010, na e-mailové adrese Jan.Komarek[at]law.ox.ac.uk. Počet účastníků večeře je omezen, přednost při registraci mají členové České společnosti pro evropské a srovnávací právo.

Žádné komentáře: