01 března 2007

Hauser Global Scholarship míří poprvé do České republiky


Po delší odmlce, způsobené mým cestováním po severních končinách Evropy, jsem plánoval vrátit se k provokativnímu článku Tomáše Němečka v Hospodářských novinách. Chtěl jsem se ptát sám sebe (a také Vás), podle čeho se oceňují právníci v České republice. Proč si máme vážit některých našich právníků (a proč některých naopak ne?) Náhoda tomu chtěla, že tuhle otázku položím až jindy.

Chtěl bych totiž využít téhle příležitosti, abych pogratuloval svému kolegovi „jinému právníkovi“ Petrovi Břízovi k naprosto výjimečnému úspěchu. Vedle toho, že se stal jedním z Fulbrightových stipendistů na příští rok, obdržel od New York University School of Law stipendium „Hauser Global Scholarship“, které je skutečně výjimečným oceněním, jež si zde zaslouží tenhle post (a Petr mi doufám odpustí, že ho tu takhle chválím). Tak mu přeji příjemné válení akademické šunky u Weilerů a doufám, že z něj vyplynou také zajímavé posty na náš blog!

5 komentářů:

Jiri Kindl řekl(a)...

Tak to se take pripojuji k gratulaci. To je fakt uspech a urcite zaslouzeny. Pokud bys Petre chtel nejake info o NYU, tak minuly akademicky rok (po tu dobu, co ja byl s Milou v Oxu) delal na NYU LL.M. jeden muj kolega z prace, ktery by Ti mozna mohl poskytnout nejake info, pokud bys o nej stal. Dej mi pripadne vedet a ja bych ti poslal kontaktni udaje.

Martin Froněk řekl(a)...

Není to náhodou hAuser? teď jen doufám, že jsem se nechytil na nějaký vtipný dvojsmysl, jejž autor postu zamýšlel:)

Michal Bobek řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Michal Bobek řekl(a)...

Máte pravdu (M. Froněk), je to s "A". Honza Komárek má ale zřejmě intimní informace o Petrově zdravotním stavu a nechtěl nám je sdělit příliš okatě ;-)

Ty máš krysu, huso? Tedy husu, kryso....?
Ne, Hausera.... už vám to melduji od Přelouče.

I tak však gratuluji ke zdravotnímu stavu. Být plně inteligentní (Fullbright) a navíc chytit Housera, to se hned tak nepoštěstí.

Jan Komárek řekl(a)...

Díky za upozornění, už jsem to opravil :-))
Ne, vzhledem k tomu, ze se s Petrem plánuji proběhnout o víkendu okolo Temže, tak doufám, že housera nemá :-)JK