08 března 2007

Mám názor ... a jsem ochoten se pod něj podepsat

Rolníci mohou být solí země, komentátoři jsou rozhodně základní přísadou blogu. Co dělá blog zajímavým nejsou jenom slovesné výlevy stálých přispěvatelů (jeden kolega v této souvislosti mluví o „virtuální intelektuální masturbaci“), ale především akumulované poznání a vědění v podobě komentářů. Proto nás, a myslím, že zde mohu mluvit za všechny spolupřispěvatele Jiného práva, všechny komentáře velice těší, zajímají a povzbuzují.

Naší snahou je nicméně také kultivovaná a transparentní diskuse. Věcná a otevřená debata a výchova k ní, byť virtuální, je něco, co je v českým podmínkách velice potřebné. Součástí otevřené debaty je ale také znalost debatujících; vstupuji-li do veřejného prostoru, vstupuji tam s vědomím, že moje poznatky a názory se mohou stát předmětem kritiky. Jdu s kůží na trh.

V této souvislosti bych chtěl vyslovit přání, aby naši komentátoři, stejně jako přispěvatelé, sundali škrabošku a debatovali transparentně, tedy své příspěvky podepisovali celým a skutečným jménem. Jsem velice rád, že se to v drtivé většině případů děje naprosto automaticky. Anonymní příspěvky zas tak nevadí; pokud jsou věcné a nevulgární, tak je také ponecháváme (Soubor odkazů na pornostránky, kterými nás „obšťastnil“ nějaký neznámý přispěvatel, jsem mazal jenom jednou). Bylo by však hezké, kdyby všichni komentátoři Jiného práva přijali konvenci otevřenosti a své názory vždy podepisovali.

Pro doplnění zde malý návod jak vytvořit účet pro „podepisování“ komentářů.
1) Vyplněním podrobností zde vytvoříte nový Google účet. Nezapomeňte zadat své plné jméno pro políčko „jméno k zobrazení“. Potvrdíte údaje odkliknutím na konci stránky.
2) Systém Vám zašle potvrzující email. V něm Vám přijde hypertextový odkaz.
3) Kliknutím na hypertextový odkaz se dostanete na závěrečnou „potvrzovací“ stránku, kde vyplníte zbylé podrobnosti.
4) Vaše jméno a přístupové heslo pak vyplníte vždy při psaní komentáře na Jiném právu (či kdekoliv jinde na blozích Google). Systém Váš komentář pak automaticky „podepíše“.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Za svou osobu musím poděkovat za jasný a přehledný návod - v blízké době se chystám ho použít. Jiří Sýkora

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem se na to vytváření účtu podíval a hned mám dotaz - na té úvodní stránce, kde je už dole položka vytvořit účet, žádné políčko "jméno k zobrazení" není, jsou tam jen políčka pro email, 2x heslo a pak vyplnění kontrolního slova. Takže předpokládám správně, že to jméno k zobrazení bude až v některém dalším kroku, nebo někde dělám chybu? Jiří Sýkora

Radovan Šída řekl(a)...

Díky, testuji úspěšnost nastavení a omlouvám se za nedávný post, podepsaný poze křestním jménem. Takže: Zobrazí se Radovan Šída? :-)

Radovan Šída řekl(a)...

A teď, ksakru?

Guy Peters řekl(a)...

Sorry, ale s psaním na Internet pod svým pravým jménem jsem skončil, a to nadobro. Mou pravou identitu však zase není tak obtížné zjistit, zajímá-li Vás tolik.

Nesouhlasíte-li s tím, OK, nebudu sem přispívat.

Co se týká porna, to spíš než nějaký uživatel byl robot.