21 listopadu 2006

"Oxford nebo Státy?"


Pro tento rok se již pomalu završil čas, kdy je možné podávat přihlášky ke studiu v Oxfordu nebo v USA (i když většina evropských univerzit přijímá přihlášky, pokud se dobře pamatuji, někdy do konce února/začátku března; Oxford má termín v lednu, ovšem na konci prosince by již měli vážní zájemci mít všechny podklady pohromadě).
Jelikož je ale takový přihlašovací proces během na pořádně dlouhou trať, snad Vás zaujme beseda, kterou bych 19. prosince rád uspořádal ve spolupráci s Common Law Society na Právnické fakultě UK. Pozvání přijali můj současný oxfordský kolega Jaroslav Brož, který zde studuje M.Jur. program (jedná se v podstatě o LL.M., ale protože jsme na Oxfordu, musí se program jměnovat nějak jinak) a Jana Šamánková, která v letech 2004-2005 absolvovala LL.M. program na Univerzitě v Michiganu, Ann Arbor, jako Fulbrightova stipendistka. Já sám jsem nyní na Oxfordu studentem M.St. programu , což je v Oxfordu jeden z možných prvních kroků k získání doktorátu (který, zcela v souladu s výše uvedenou poznámkou, není Ph.D., ale D.Phil. ...). Od univerzity jsem obdržel Scatcherd European Scholarship.
Měli bychom Vám tedy být schopni nabídnout informace o pestré škále možností studia, nejen pokud se týká geografického rozčlenění, ale i zaměření kursů ("studijní"/"výzkumné") a snad i poradit, jak studium financovat.
Tento post je nejenom pozvánkou na setkání, ale také možností, jak nám předem zaslat otázky, které by Vás se studiem na uvedených školách napadly. Mohou se samozřejmě týkat nejenom přihlašovacího procesu ale i toho, co od studia na Oxfordu nebo ve Spojených státech očekávat a s čím počítat. Otázky můžete pokládat do komentářové části postu. Na "urgentní" dotazy se samozřejmě budeme snažit odpovídat přímo tady.
Na PF UK od 18:00 proběhne řízenější diskuse (otázky v podobě neřízených střel jsou ale možné), poté by následovalo úlevné vydechnutí v nějakém osvěžovacím podniku v Praze. (Varování pro zájemce o studium v Oxfordu-pivaře: Staropramen stojí v Oxfordu 2.80 GBP...).

3 komentáře:

Jiri Kindl řekl(a)...

No ten nazev zni (alespon pro Oxfordaky) fakt dobre ;-)), kdyz se ta debata podava primarne jako Oxford v. United States. Jinak ale vyzniva pochopitelne dost jednostranne ... ;o))

No a co vlastne ... Myslim, ze The Other Place (stejne jako jine UK ci jine instituce) muzeme jednoduse se spetkou prirozeneho oxfordskeho povysenectvi vynechat ;o))) Asi by se mnou nekolik mych kolegu, co studovali ne v Oxfordu, ale na LSE (rozumej Let See Europe ;o)), nesouhlasilo, ale no co ...

Oxford Forever

:o))))

JK (coz mohou byt jak moje inicialy, tak Just Kidding ... you choose)

Jan Komárek řekl(a)...

No, on ten nazev byl dany spise tim, kdo tam prijde... Kdyby meli prijit kolegove z LSE, premyslel bych o jinem:-)))
Jinak jsem zatim prekvapeny, ze nas nezasypala lavina dotazu... Nikdo nechce na Oxford (nebo do Států)?

Anonymní řekl(a)...

Ten název zní dost divně, jak by se vyjádřili kolegové z mé hostitelské země, k roastbeefům nechodit :-)))

a s troškou kontinentálního povýšenectví můžeme říct, že Evropa respektivě svět končí na břehu kanálu La Manche :-) tak nevím o čem se to vlastně chcete bavit .-)