02 října 2008

Novinky na Jiném právu

Možná jste si všimli v levém sloupci nového přispěvatele na Jiném právu: Občasného bloggera. Jedná se o přispěvatele kolektivního: skládá se z našich bývalých hostů a také vysloužilých jinoprávníků, kteří už v návalu další práce nemají dostatek prostoru pro pravidelné přispívání. Jsme moc rádi, že s námi mohou zůstat alespoň touto formou a že se můžeme těšit na alespoň občasná setkání s našimi milými hosty a přáteli.

Využívám této příležitosti také proto, abych se rozloučil s naším zářijovým hostem Martinem Smolkem. Jsem rád, že nám umožnil nahlédnout pod pokličku své kanceláře, kde se tvoří právní pozice České republiky ve vztahu k Evropské komisi a Soudnímu dvoru. Těším se, že nám nahlížet dovolí i nadále, až se přiřadí ke skupině občasných bloggerů. Současně mezi námi v říjnu vítám Luďka Navaru, novináře Mladé fronty, publicistu a scénaristu, který se mimo jiné věnuje příběhům železné opony - příběhům lidí, kteří v průběhu totalitních let odcházeli za hranice republiky, aby hledali šanci na lepší život za cenu, že navždy ztratili domov, přičemž šasto riskovali to nejdražší: vlastní život.

Nakonec bych chtěl poděkovat všem, kdo mají trpělivost s našimi moderátorskými pokusy na Jiném právu. Jak můžete vidět třeba tady a tady, názory mezi našimi čtenáři se liší a asi nejde nalézt způsob, který by vyhovoval všem. Zatím se mi ale zdá (a teď hovořím jen sám za sebe), že se nový přístup osvědčil. Důkazem budiž třeba obnovená pestrost čtenářů, kteří mají chuť na Jiném právu komentovat. Věřte prosím, že moderování není motivováno ani snahou filtrovat nepohodlné názory, ani touhou někoho vychovávat. Jednotícím motivem je především to, aby Jiné právo bylo i nadále místem věcné a kultivované diskuse. Díky, že nám pomáháte.


Žádné komentáře: