04 ledna 2012

Nejvyšší správní soud hledá poradce/poradkyni do Oddělení dokumentace a analytiky

Nejvyšší správní soud hledá poradce/poradkyni do Oddělení dokumentace a analytiky.

Požadavky:

- vysokoškolské magisterské vzdělání v oboru právo;
- bezúhonnost;
- analytické a systémové myšlení;
- zájem o právo Evropské unie, schopnost orientovat se v judikatuře Soudního dvora, ESLP, stejně tak jako v mezinárodním právu;
- znalost dvou cizích jazyků podmínkou (němčina výhodou);
- výborná znalost českého jazyka; - orientace v právních informačních systémech českých, evropských a zahraničních,
- zájem o hlavní oblasti rozhodovací činnosti NSS (daňové právo, sociální zabezpečení, mezinárodní ochrana, základní práva a svobody, hospodářská soutěž atd.);
- dobrá znalost práce s počítačem, případné programátorské schopnosti vítány.

Náplň práce:

- zpracovávání rešerší a analýz k problematice evropského a srovnávacího práva;
- sledování a vyhodnocování vývoje práva a judikatury v rámci Evropské unie a Rady Evropy;
- práce s judikaturou Nejvyššího správního soudu a správních úseků krajských soudů;
- správa databáze judikatury a příprava Sbírky rozhodnutí NSS a pod.


Vhodné i pro absolventy, praxe výhodou. Jedná se o pracovní poměr na plný úvazek. Platové ohodnocení se řídí zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, a vyhláškou č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě.

Strukturovaný životopis a motivační dopis zasílejte prosím nejpozději do konce ledna 2012 na adresu: lenka.mala@nssoud.cz, kam můžete případně směrovat i své dotazy. Bližší informace o činnosti a personálním složení Oddělení dokumentace a analytiky Nejvyššího správního soudu najdete na http://www.nssoud.cz/.

Termín nástupu: dle dohody.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Inzerát jak do mezinárodní kanceláře. Ovšem nabízený plat rozhodně nemůže být důvodem k její akceptaci. Veřejný sektor by bez idealismu nepřežil.

Anonymní řekl(a)...

Mám obavu, že leckterá kriteria by nesplnili ani někteří soudci :)

F.Potůček

Anonymní řekl(a)...

@FP: Právě proto je musí splňovat asistenti:-) Může to být podobné, jako v politice - někdo má na to, obsadit určitý post, schopnosti potřebné k dosažení postu však nejsou tytéž, které je pro výkon postu třeba. Proto má politik různé poradce, kteří naplňují jeho prázdnou nádobu. A tak i soudce, který neumí, nesleduje vývoj nebo nemá schopnosti, má asistenta, který shromáždí informace a rozhodne za něj. Podpis však dodává soudce, který je k tomu oprávněn. Výsledek ale nemusí být nutně špatný.
P.Bartoš.

Anonymní řekl(a)...

reakce na P.B.: píšete někdo má na to, obsadit určitý post...dodávám štěstí, většina stávajících soudců - nemyslím tím NSS, ale v ČR obecně - se stala soudci především díky tomu, že měli štěstí, že se v devadesátých letech nabírali noví soudci, dnes se nebere de facto nikdo...Váš spot implikuje myšlenku že se stali soudci díky nějakým mimořádným schopnostem....:))

L.Svoboda