02 prosince 2011

Předvánoční Jiné právo jinak: s Jakubem Hrůšou

Markétě Trimble moc děkujeme za její zajímavé příspěvky v listopadu a těšíme se, že se s ní na stránkách Jiného práva potkáme třena jako s Občasnou bloggerkou.

Na předvánoční čas jsme si pozvali zcela zvláštního hosta – dirigenta Jakuba Hrůšu, kterého mnozí naši čtenáři budou znát jako například druhého nejmladšího dirigenta, jenž zahajoval Pražské jaro (tím úplně nejmladším – o 2 měsíce – byl Václav Neumann), nebo jako nedávného vítěze konkursu na hudebního ředitele Královské dánské opery. Jakub je i šéfdirigentem Pražské komorní filharmonie, hudebním ředitelem hudebního festivalu Glyndebourne on Tour a také hlavním hostujícím dirigentem Tokio Metropolitan Symphony Orchestra (a mohl bych pokračovat, více se o Jakubovi můžete dozvědět na jeho osobních stránkách). Jen ještě zmíním nejčerstvější Jakubův úspěch - britský hudební časopis Gramophone magazine Jakuba v článku „Today’s Young Maestros, Tomorrow’s Conducting Icons“ označil za jednoho z 10 světových mladých dirigentů „on the verge of greatness“ (doslova „na pokraji velikosti“).

Jakubův příspěvek v Jiném právu literárním nás navnadil, a tak se těšíme, čím přispěje k předvánoční atmosféře na našem blogu.

4 komentáře:

Michal Bobek řekl(a)...

Ano. Tak dlouho jsme zde na blogu a při přípravě Jiného práva literárního fušovali do umění, až jsme došli k závěru, že je nejvyšší čas pozvat jako hosta někoho, kdo mu skutečně rozumí. Budeme se moc těšit na příspěvky, ať už to bude poklidná předvánoční „Rybovka“, anebo spíše krvavý Fellini (http://www.imdb.com/title/tt0079759) ;-).

Anonymní řekl(a)...

Není tajemstvím, že po dnes módní kombinaci studia práv a medicíny nastoupí nová generace s kombinacemi PF UK + AMU :-), příp. pro obhájce PF UK + DAMU.

Jiří Petřík

Anonymní řekl(a)...

U MB mám stále vtíravý pocit, že se chronicky vyhybá slušné práci jak jen může s výmluvami na nějaké intelektuální výzvy a potřebu učit se atp. . Myslel jsem, že je to ten tip sutdenta, co rád obývá pokoje slečen a pravidelný režim mu dělá špatně na orgány a on je přitom zakuklený umělec, kterého kritika ještě nenašla :-)

zašlu tedy jeden existenciální tip na ČR6 - Kritický klub Jana Rejžka (čt-20.10-21.00)

Jan Vichnar

Michal Bobek řekl(a)...

U různých zaručených hodnotících soudů směřujících na nás bloggery či naše hosty mám stále vtíravý pocit, že se jejich autoři chronicky vyhýbají podpisu svým skutečným jménem jak jen můžou s výmluvami na jejich „svobodu“ a naše sprosté „cenzorství“ atp.

Toto odhalení mě nicméně skutečně pobavilo. Nu, co se dá dělat, jednou to prasknout muselo ...

V úctě Váš

„tip sutdenta“