08 března 2011

Výzva pro absolventy Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Děkanka Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, prof. JUDr. Milana Hrušáková, CSc. si dovoluje oslovit všechny absolventy olomoucké právnické fakulty a informovat je o tom, že PF UP prohlubuje spolupráci se svými absolventy. V této souvislosti se děkanka PF UP obrací na všechny absolventy této fakulty s výzvou, aby se registrovali v nové databázi absolventů PF UP. Databáze bude sloužit k usnadnění komunikace fakulty s jejími absolventy i mezi absolventy navzájem a k informování absolventů o zajímavých akcích či pracovních příležitostech. Absolventi se mohou v databázi registrovat resp. své údaje aktualizovat prostřednictvím webových stránek http://www.absolventipf.upol.cz/.  


V souvislosti s oslavami 20. výročí založení Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci zároveň děkanka PF UP všechny absolventy srdečně zve na výroční setkání absolventů PF UP, které se uskuteční 28. 5. 2011 v prostorách fakulty. Bližší informace naleznete na webových stránkách http://www.20letpf.upol.cz/.  

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To brzo:-) zatímco VŠCHT, kde studovala moje sestra, například nabízí absolventům zachování emailu doživotně, zasílá jim od pol. 90.let dárkové a prezentační předměty s logem atp. (hrnky, trika, kvalitní cyklotrika, pivo:-), tak se v Olomouci někdo vzbudil v roce 2011.

Prosím tedy o yvsvětlení "prohloubení spolupráce", protože tato škola žádné pracovní nabídky nabídnout opravdu nemůže (své pozice jsou zabrané doživotně a výběr. řízení se zveřejnují automaticky a jinde nikdy nic neudělala a zprostřekovaně nenabízela, i když už dávno mohla a nic jí v tom kromě lenosti nebránilo). A neuvěřitelně frekventovaný spam v podobě pozvánek akademických konferenci o komparativním právu a námořním právu, kt. mě chodí co každý druhý den z Prahy, si fakt ani jako bývalý student nezasloužím.
Škola v Praze i Olomouci nechť také poděkuje své inteligenci, když zrušila studijní kruhy. To zničilo kvalitní alumni celé jedné generace.


Radek Dlouhý

Anonymní řekl(a)...

Souhlas. Zničení studijních kruhů byla velká chyba. Zatímco na přírodovědě se nakonec sejdete v jedné laborce a poznáte své kolegy a školitele, tak u práva neznáne ani celou katedru, kde jste obhajovla diplomku. Výstupem PF je úředník, který umí spoustu předpisů ale ve podstatě nic.

Michal Janouch

Anonymní řekl(a)...

Lepší něco (Olomouc) než nic (Praha). Zrušení "socialistických" kruhů stejně jako zavedení Bc. stupně každý soudný člověk považuje za hrůzu, který jen potvrzuje dlouhodobou schopnost akademické obce přizpůsobit se všemu bez oheldu na důsledky.

Antonín Zamrzel

Anonymní řekl(a)...

Rozdíl špatné a dobré škole je v tom, že umí absolventům něco reálného nabídnout. Nabídky práce to budou jen těžko, akademické konference o právním komparativně sumarizovaném pozitivismu prekluzovaného eurobanánu s výhledem na právo EIA měsíční krajiny už vůbec ne. Například PřF UK pořádá čtvrtky ve Viničné, kam chodí i absolventi, MFF UK měla astronomicko matematické pátky, VŠCHT pak 20 let pořádá dovzdělávácí kurzy ohledně novinek v oboru pro 200 lidí ročně, které si absolventi běžně platí.
VŠE a její analogy, PF neumí nabídnout vůbec nic, maximálně přijdou žebrat o peníze na stupidní konference o ničem. Kdyby něco hodnotného škola v Olomouci nabízela, sami by se absolventi ozvali. Ono je ale vždycky pro akademického úředníka jednodušší dělat dva měsice seznam jmen v Excelu a ten pak převést do kolonky Copy to v Outlooku a posílat bláboly, za který pak bude čárka jakože "práce s absolventy".


Michal Skála

Anonymní řekl(a)...

Asi nejvýstižnější i když neslušný termín zachycující aktuální stav akademické obce na PF v Praze a Brně (v Plzni mají jiné problémy, Olomouc je mimo ve všem) je naprostá zaprděnost. Pozvánka s programem na letošní ples PF UK mě utvrdila v přesvědčení, že se rozhodně neblýská na lepší časy. Už chybí jen Karel Gott a možná přijde i kouzelník JUDr et JUDr Hůlka Phdeth.
detail :
http://www.prf.cuni.cz/detail_dm.php?id_aktualita=18643

Anonymní řekl(a)...

Nevím, co je špatného na obohacení právníků kvalitní hudbou Ewy Farny a Jošky Šmukaře?!:-) Jak to čtu, od právnické fakulty, nejen olomoucké, by pes kůrku nevzal. Co něco konstruktivního?:-)

Honza

Anonymní řekl(a)...

Všehrd opět nezklamal :-) Opravdu už chybí jen Michal David s KG. Ewa Farna se hodí tak maximálně do znělek metra, Hemala forever a k tomu všemu trapný superstar komik.

Pamatuji si na plesové mecheche LF v roce 1994 a když se na podiu coby moderátorka Saskia Burešová a dixieland kapela složená ze starých profesorů, pochopil jsem, že tato noc nebude dlouhá :-) a opravdu nebyla.

Abych jen nekritizoval, byl jsem před měsíce na plese benešovských maturantů, všichni v námořnickým, kvalitní swingová kapela a to byl jinej fofr.

A tady jedna fotka z akademického "plesu" za mého studentského mladí (r.84 nebo 85) k zamyšlení, zda se dnešní mladá generace a jejich učitelé víc nekonzervují než modernizují. PF UK tehdy plesy nepořádala, takže se chodilo na CVUT anebo VŠCHT (v tanci zvítězil hostující profesor Grau s Kamilou Michalcovou i když jízdu vůbec nedokončili.)

http://kachekran.cz/galerie/old/large/prof_grau_vitez_1_preboru.jpg
celkem

Kachekran

Jan Michalík

Anonymní řekl(a)...

ad Michalík
Nádherný fotky, hlavně ta neformálnost oblečení i chování a současně grotesktní stylizace.... to se asi novodobým bolševobijcům líbit nebude :-)

Takové fotky ze studentských akcí miluju. Opravuji špatný odkaz autora :
Fotky z kacherkanu

Na plese PF jsem byl 1x a stačilo. Opít se můžu kdekoli jinde a několik hodin poslouchat odrhovačky našich superstar opravdu nemusím, to už je lepší Pepík Zíma. Všechno je strojené a naprosto formální, zábava nula.

Jan Makarov

Michal Strnad řekl(a)...

K olomoucké fakultě se dá říci jen: pozdě, ale přece...

To pražská alma mater se chová ke svým dětem tak macešsky, že se nesmí divit, když jí odmítnou přispívat na důchod. Onehdá jsem byl v Celetné a z náhlého záchvatu nostalgie jsem vešel do univerzitní podnikové prodejny, že si koupím aspoň tričko. Měli, poslední. Mikinu? Nemáme. Hrnečky, tužky, samolepky? (Pečetní prsteny?) Nemáme ani jsme nikdy neměli... Že pražskou fakultu naprosto nezajímá, co dělají její absolventi, mě už snad ani nepřekvapuje. Ostatně její přístup ke studentům je tragikomicky podobný přístupu funkcionářů Neviditelné univerzity včele se Vzoromilem Výsměškem. Ten přístup má, pravda, své Ctibumovské výjimky, ale jsou to jen výjimky. K dokreslení té trágy musím podotknout, že pravděpodobně jediný alespoň částečný seznam absolventů pražské fakulty vede na svých stránkách Henryk Lahola.

Anonymní řekl(a)...

Ad Strnad
Naprostý souhlas ohledně reálného nezájmu UK. Ono kdyby měli zájem o budoucnost absolventů, tak by tolik právníků nebrali (o FHS ani nemluvě).

Jen doplním, že seznam absolventů najdete také i v SISu :
https://is.cuni.cz/studium/index.php

tedy pokud zveřejnění dotyční sami nezakázali. To abyste se nemuseli proklikávat svérázným Henrykovým html kodem, o obsahu ani nemluvě :-).

Jan Skácel

Anonymní řekl(a)...

Ad Michal Strnad:
Jako student Plzeňské fakulty bych momentálně rád dal přednost Neviditelné univerzitě před Příliš viditelnou :-)

Antonín Thurnwald

Anonymní řekl(a)...

Nějak mi uniká, proč by se jakákoliv univerzita měla "o své absolventy starat". Pokud tedy vyloučíme nějaké to hraní na sentiment (ze strany univerzity vždycky zištné). Nemám moc potřebu chodit v hloupé mikině nebo kšiltovce "Established 1348" nebo pečetit univerzitním "pečetním prstenem". 99% studentů je rádo, že fakultu a ty její učitele po předání diplomu už nikdy víckrát neuvidí, a ten pocit jde opravdu hluboce od srdce. Takže ať si v té mikině "1348" chodí Gerloch sám, když už si jí dal vyrobit. Všechny tyhle sentimentální a tradicionalistické univerzitní úlisnosti jsou na draka.

Michal Zelený

Michal Strnad řekl(a)...

Tradice a sentiment? Když se univerzita stará o absolventy, dostane se jí na oplátku propagace. Větší hrdost na alma mater nese vyšší prestiž školy, vyšší prestiž zase lepší uplatnění absolventů. Sasanka a poustevníček. (Až se bude platit školné a školy budou žít ze sponzorských darů, bude ta symbióza ještě markantnější.)
Ale ano, já si to hloupé triko koupil z nostalgie...