31 března 2017

Soudce Nejvyššího správního soudu Miloslav Výborný hledá vhodného kandidáta na místo asistenta

Práce asistenta soudce spočívá především ve zpracovávání podkladů pro rozhodovací činnost a je vhodná i pro začínající právníky. Kromě obvyklých předpokladů pro výkon této profese – tedy vysokoškolského magisterského vzdělání v oboru právo získaného v České republice, bezúhonnosti, dobré schopnosti právní argumentace, slušné znalosti jednoho světového jazyka a znalosti práce v právních informačních systémech – se dále požaduje:

- bezvadná znalost českého jazyka,
- nadprůměrné stylizační schopnosti,
- schopnost pracovat samostatně a v případě potřeby i v časové tísni,
- dostatečně vyzrálá osobnost schopná bezproblémové spolupráce v kolektivu.

Zájem o správní právo nebo specializace v tomto oboru výhodou.

Hledá se kandidát s chutí k řešení nových právních problémů, ale i s odolností vůči občasnému stereotypu, který dokáže přijímat konstruktivní kritiku a ani mezi spisy neztrácí smysl pro humor. Uchazeči nechť zašlou svůj podrobný životopis, motivační dopis a vlastní právní text v rozsahu nejvýše tří stran (např. ukázka konceptu rozhodnutí, diplomové práce apod.) asistentovi soudce na adresu michal.hajek@nssoud.cz do 10. dubna 2017.

Jedná se o pracovní poměr na plný úvazek (se zkušební dobou), který se řídí ustanovením § 14 soudního řádu správního a dále zákoníkem práce. Platové ohodnocení se řídí zákoníkem práce a vyhláškou č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě.

1 komentář:

Tomáš Sobek řekl(a)...

Dobře napsané. Oceňuji, že tu není nesmyslný (protože nepřezkoumatelný) požadavek na morální integritu. Obávám se ale, že maximem možného v generaci čerstvých absolventů je obstojná znalost českého jazyka, tedy něco jako čeština.