05 července 2016

Červenec v Číně s Hubertem Smekalem

Pojištěný červen, květnová energie, březen trestné činnosti bez hranic, únor v Oxfordu a leden v oblacích. Taková je letošní bilance Hosta Jiného práva. Červenec pokračuje v Číně, a to s Hubertem Smekalem z Masarykovy univerzity. Hubert už potřetí tráví červenec přednášením na prestižní čínské Shandong University v hlavním městě provincie Jinan. Shandong University je s více než 57 tisíc studentů jednou z největších univerzit v Číně. Během července se tak dozvíme něco o tom, jak se právo studuje a přednáší v Číně, proč čínská mládež studuje práva a co si myslí o Evropě.

Hubert vystudoval právo na Masarykově univerzitě a MA program na Universita di Bologna v Itálii. Má doktorát z MU a jako Fulbright-Masaryk Visiting Post-Doc Researcher působil na UC Berkeley v USA. V současnosti působí na Katedře mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity, v Mezinárodním politologickém ústavu a v Centru pro lidská práva a demokratizaci. Zabývá se především evropským právem a lidskými právy a také problematikou judicializace mezinárodní politiky.

Hubert samozřejmě masivně publikuje, naposledy například textem v knize "Mezinárodní lidskoprávní závazky postkomunistických zemí: případy České republiky a Slovenska", kterou si celou můžete zdarma stáhnout zde.

Vítáme tedy Huberta na blogu a těšíme se na pozdravy z Číny.

Žádné komentáře: