13 května 2012

Konec bloudění Štrasburkem

Na vědomost se dává, že co nevidět konečně spatří světlo světa vůbec první kompletní česky psaný průvodce po Štrasburku, spáchaný čtyřmi zdejšími stálými i občasnými bloggery. Nenajdete v něm sice žádné mapky ani fotografie perly Alsaska (i když zase tolik nechybělo), přesto se díky němu – snad – neztratíte.

Těšit se můžete mimo jiné na:
- 36 kapitol o nejrůznějších zákoutích Evropské úmluvy o lidských právech,
- detailnější či letmější zmínky o 3 986 rozhodnutích Evropského soudu pro lidská práva a bývalé Evropské komise pro lidská práva,
- a mnoho dalšího na celkem 1 687 stranách.

Detailní obsah je ke stažení zde.

Křest proběhne na konferenci k 20. výročí ratifikace Evropské úmluvy o lidských právech. Knihu možno budoucně poptávati u všech dobrých knihkupců či již dnes na e-shopu (tam dokonce do konce května s 20 % slevou).

3 komentáře:

Jan Potměšil řekl(a)...

Bohužel cena je víc než luxusní...:-(

Lubomir Majercik řekl(a)...

"Na vědomost se dává, že co nevidět konečně spatří světlo světa vůbec první kompletní česky psaný průvodce po Štrasburku, spáchaný čtyřmi zdejšími stálými i občasnými bloggery."

K publikaci samozřejmě gratuluju, je to vskutku opus magnum. Nicméně k větě výše - v roce 2003 vyšel komentář k Úmluvě Evy Hubálkové, v roce 2009 komentář Jana Čapka. Těším se, až vyjde další první česky psaný průvodce.

Jiří Kmec řekl(a)...

LM: Ne vše, co se komentářem nazývá, komentářem taky ve skutečnosti je.