29 ledna 2008

Diplomy Akademie evropského práva Evropského univerzitního institutu ve Florencii

Poněvadž jsme zde několikrát inzerovali letní akademii evropského práva, která se koná každý rok na přelomu června a července na Evropském univerzitním institutu ve Florencii, mám velkou radost, že také mohu upozornit na úspěch, který na akademii v loňském roce zaznamenali dva čeští právníci - Jaroslav Šuchman v sekci práva EU a Jan Kratochvíl v sekci lidských práv. Oba získali diplom, který akademie udělí těm, kdo úspěšně složí závěrečnou zkoušku (jak taková zkouška vypadá se můžete podívat zde) a jsou tak jejími skutečnými absolventy, nikoliv pouze účastníky.

Moc jim oběma blahopřeji a doufam, že jejich úspěch třeba přiměje další účastníky z České republiky vypravit se strávit počátek léta s evropským právem. Program akademie na rok 2008 naleznete zde (pdf) pro sekci lidských práv a zde pro právo EU. Uzávěrka přihlášek je 14. dubna 2008.

2 komentáře:

  1. Děkuji moc za blahopřání:-) Jinak samozřejmě letní školu ve Florencii mohu také jen doporučit. Jak určitě všichni kdo tam byli potvrdí, již samotné dva týdny v červnu ve Florencii jsou dost příjemné:-) A škola, už když se podíváte na seznam vyučujících, nutně musí být vynikající. Tedy teď mluvím o lidskoprávní sekci, ale pro právo EU to určitě nebude jiné. Jenom aby někdo nebyl uveden v omyl - je to sice Akademie evropského práva, ale v té lidskoprávní sekci jde čistě o mezinárodní právo. Evropského (ve smyslu EU) tam moc nebude. Vloni se EU práva týkal jeden blok přednášek z celkově asi sedmi. A když se dívám na letošní téma, tak to bude asi nula.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní9/5/08 11:45

    Ráda bych se zeptala, zda se někdo letos chystá na letní školu ve Florencii (konk. EU Law Session)?

    Lucia Zubekova

    OdpovědětVymazat