28 ledna 2007

Krev bude ...

V jednom z minulých příspěvků jsem informoval o českém vítězství v soutěži „Kdo bude první odsouzen za neplnění Smlouvy?“. Na závěr jsem krátce zmínil, že nás v peletonu dotahují Slováci, kteří by měli být odsouzeni za nedostatečný výcvik některých řidičů silniční dopravy (Věc C-69/06, Komise v. Slovensko). Na toto konto jsem dne 26. 1. 2007 obdržel ze Soudního dvora následující tiskovou zprávu:

Dear Madam, Sir,
As you could see it, the delivery of the judgment in case C-69/06 Commission vs. Slovakia did not effectively take place yesterday. This is due to a new document just received from the Commission that can eventually lead to the removal of the case from the register.
However, in ANOTHER Slovak-related case, the Court of Justice has just fixed the date of delivery of judgment. The delivery of judgment will be held on 8 February 2007 at 9.30 am. The case in question is as follows:
C-114/06 Commission vs. Slovakia (industrial policy)
Arrival of the case: 28th February 2006
The Commission has brought an action against Slovakia stating that it has failed to fulfil its obligation to transpose Directive 96/48/EK on the interoperability of the trans-European high-speed rail system.If you have any question concerning this case, please feel free to contact me.
Best regards, X. Y.

V té tiskové zprávě mě vážně nadchla zvýrazněná věta. Trochu mi připomíná uklidňující poselství krvežíznivým davům, které se právě dostavily na veřejné lynčování či kamenování a zklamaně zjišťují, že nic nebude, neboť zlomyslný soudce na poslední chvíli osvobodil odsouzeného. Provozovatel cirkusové arény se snaží krvechtivý dav uklidnit příslibem, že poprava bude, dokonce stejné osoby a ve stejné kvalitě, jenom ať mají chviličku strpení, že musí rychle najít něco jiného, za co stejnou osobu odsoudí ...

Žádné komentáře: