01 listopadu 2012

Soutěžně ekonomický listopad

Děkujeme Kateřině Valachové za hostování na Jiném právu a zajímavé příspěvky.

Na listopad přijal místo našeho milého hosta Milan Brouček. Právníkům působícím v oblasti práva ochrany hospodářské soutěže v ČR je známý zejm. z jeho působení na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v pozici hlavního ekonoma. V pozici hlavního ekonoma je sice i nadále, ale přesunul se k sousedům za hranice, když nyní se snaží "prosazovat" více ekonomický přístup k soutěžnímu právu na Protimonopolném úradu SR.  O tom, že se takový přístup nebere na lehkou váhu svědčí např. i nedávné vyjádření Zuzany Šabové z daného úřadu v tom smyslu, že "[c]urrently, a shift from a traditionally formal to a more economic approach seems to be a major challenge for the Office" (srov. k tomu nynější číslo Competition Policy International a její příslušný článek Competition Law in Slovakia - An Authority Viewpoint).

Milana bude přitom (samozřejmě vedle hostování na Jiném právu) možno v listopadu slyšet v ČR i "naživo", a to na nadcházející Svatomartinské konferenci ÚOHS (13.-14.11.2012), kde se bude účastnit panelu na téma "Ekonomický přístup v síťových a regulovaných odvětvích".

Moc se proto těším na Milanovy příspěvky, a to ať již se budou vztahovat k soutěžnímu právu či nikoliv. Věřím, že budou zajímavé nejen pro "competition geeks".

Žádné komentáře: