29 října 2012

Michal Hájek: Občasník NSS Info je na webu

Oddělení dokumentace a analytiky Nejvyššího správního soudu již od roku 2006 vydává svůj "občasník" s názvem NSS Info, který shrnuje zajímavá rozhodnutí některých zahraničních soudů, která se týkají správního soudnictví nebo mají zajímavý judikaturní přesah (typicky německého Bundesverwaltungsgericht, rakouského Verwaltungsgerichtshof nebo Evropského soudu pro lidská práva a Soudního dvora Evropské unie). Cílem tohoto občasníku je upozornit čtenáře na zajímavá rozhodnutí a také jim alespoň trochu ulehčit jejich práci. Nicméně do této doby byl NSS Info pouze interním dokumentem soudu. Přišlo nám však škoda nepodělit se o informace v něm obsažené s širší veřejností. Z toho důvodu vznikl blog http://nssinfo.blogspot.cz/

Jaké jsou výhody NSS Info blogu?

1. Dostupnost - K informacím zde umístěným má přístup každý.
2. Aktuálnost - O zajímavých rozhodnutích se dozvíte ihned, nikoli tedy až když vyjde náš občasník.
3. Interaktivita - Prostřednictvím komentářů nám můžete poskytnout zpětnou vazbu nebo s dalšími čtenáři o daných rozhodnutích diskutovat.

Doufáme, že zde naleznete užitečné informace!

Oddělení dokumentace a analytiky NSS

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Špica!!! Možná by nebylo špatné mít něco podobného i k judikatuře samotného NSS. Ale je to opravdu perfektní.

ODA NSS řekl(a)...

Těší nás, že se Vám náš blog líbí! Většina našich příspěvků se skládá z překladů tiskových zpráv zahraničních soudů. Stran judikatury NSS nechceme dublovat práci sekretariátu předsedy soudu a tiskové mluvčí. Tiskové zprávy našeho soudu naleznete zde: http://www.nssoud.cz/artlist/135.

S pozdravem
ODA NSS

J. Janát řekl(a)...

Proč byl infoblog zrušen?