17 ledna 2011

Do Berlína za Ronaldem Dworkinem...

...a dalšími zajímavými řečníky se můžete vydat 28. a 29. ledna na konferenci "Constitutionalism in a New Key? Cosmopolitan, Pluralist and Public Reason-Oriented", kterou pořádá Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung. Program konference naleznete zde, spolu s informací, jak se zaregistrovat jako host (na konferenci není registrační poplatek).

6 komentářů:

Jan Š. řekl(a)...

Rubriku Rule of Law in the Age of Globalization jsem mezi již vydanými publikacemi nenašel - chystá z této konference i tištěný výstup?

Jan Komárek řekl(a)...

Abych pravdu řekl, nevím. Myslím, že některé se budou organizátoři snažit vydat v časopise Global Constitutionalism, který by měl začít vycházet v roce 2012.

Rukopisy příspěvků by se však měly postupně objevit na stránkách té konference, každý řečník má 20 minut a vychází se z toho, že účastníci ty příspěvky už předem četli.

Anonymní řekl(a)...

Tuze smutné, ne pro něj, ale pro nás domácí, je, že za jménem Jana Komárka je napsáno "London", a nikoliv "Praha", případně "Brno".

Jan Kysela

Jan Š. řekl(a)...

JK: Jisté to není, to tedy znamená, že se do Berlína vyplatí zajet? :)
Díky za tip na časopis.

JK: Co na to říct? Cesty na domácí fakulty musí být obzvlášť strnité.

Tomáš Sobek řekl(a)...

Honza Komárek: Gratuluji!

Honza Kysela: Že určití lidé jako žáby na prameni zablokovali doma talentovaného člověka, takže odešel jinam, není jenom smutné, ale také pobuřující. Zablokovali ho nikoli jen navzdory tomu, že je talentovaný, ale právě proto. Tyto praktiky (sebeobrana průměrnosti) jsou extrémně škodlivé a měly by se hlasitě kritizovat.

Jan Komárek řekl(a)...

Moc děkuji za uznání, jen abych ten titulek rozhovoru v LN, na který odkazuje Jan Šmejkal ("Jdu do Londýna, zdejší školy mě nechtějí"), uvedl na pravou mírou: doplnila ho redakce LN, já jsem nic takového Tomášovi Němečkovi neřekl (a on nic takového nenapsal). To, že v současné době nejsem v Brně je taky moje vlastní volba. V určitou chvíli jsem myslím velmi reálnou šanci působit na katedře ústavního práva měl, a to i díky podpoře jejího vedoucího profesora Filipa (a všech jeho ostatních kolegů). Bylo by tedy z mé strany dost nevděčné, kdybych to tady teď nezmínil. Praha, to je ovšem úplně jiná story.

Zpátky k té konferenci: Berlín je od Prahy (i Brna) pár hodin vlakem a potkat tolik vynikajících lidí na jednom místě se jen tak nepovede - proto si myslím, že se vyplatí tam vyrazit, publikace nepublikace. Navíc někteří z nich mnohem srozumitelněji mluví než píší...;-)