03 prosince 2009

Vánoce Brusel I

Nebohý Michal Petr se po vydařených svatomartinských soutěžních hodech těšil, že jej odřízneme od publikování na Jiném právu, aby měl konečně klid. Neodřízneme, naopak bude mít možnost se k soutěži kdykoliv vrátit jako občasný blogger (To je rafinovaný způsob, jakým se „pánové Jiného práva“ mstí nebohým hostům).

S poděkováním se tak loučíme s listopadovým hostem a vítáme hosta vánočního. Letošní nadílka bude předpokládám především z oblasti mezinárodního práva soukromého a bude ve znamení kombinací různých měst a římských číslic (Brusel I, Řím I, Schengen III, Bělá pod Bezdězem VII. atd.). Pavel Simon působí jako soudce na Okresním soudu v Chebu, a to s krátkými přestávkami, ve kterých si odskakoval na Krajský soud v Plzni. V letech 2008 - 2009 se podílel se na přípravě a realizaci českého předsednictví v Radě EU, a to mj. i jako předseda pracovní skupiny Rady pro projednání Zprávy Komise o aplikaci nařízení Brusel I ve členských státech. Je autorem komentáře evropského mezinárodního práva soukromého, který vyšel v těchto dnech jako součást komentáře OSŘ v nakladatelství C.H.Beck a lektorem Justiční akademie ČR a SR pro stejnou oblast.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tesim se, na seminarich je dr. Simon bezva.

Andrea Bednaříková

Anonymní řekl(a)...

Andro, bezva je ale spousta věcí, otázkou zůstává, zda za to stojí. Zamilovanost studentek je totiž nezhojitelnou překážkou objektivity.

Petra Krajčíková

Anonymní řekl(a)...

Chacha, pry zamilovana studentka. Jak vubec nekdo muze takovou informaci vyvozovat z jedne me vety, ktera vychazi z uplne jine situace (napr. seminare na CAK mj. pro advokaty, kteri o Bruselu I, Řimu I a Římu II slyseli poprve az po svych 40-tych narozeninach). Jen doufam, ze pani Krajcikova neni treba soudkyni.

Andrea Bednaříková