02 dubna 2008

Poděkování P. Hajnovi a přivítání M. Mareše

Jménem celého kolektivu Jiného práva (samozřejmě s výjimkou jednorázových včerejších bloggerů, od nichž mandát bohužel nemám a ani nelze čekat na jeho udělení, neboť toto přichází vždy jen jednou za rok - na apríla) velmi děkuji prof. Petru Hajnovi za čas, který si našel pro sepsání svých příspěvků a věřím, že sympatie našemu blogu bude projevovat i nadále.

Zároveň vítám dalšího hosta, kterým je doc. JUDr. PhDr. Miroslav Mareš, Ph.D., pracující na katedře politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně (bližší informace zde). Jeho představení mám výrazně ulehčeno, jelikož náš nový host příkladě již publikoval první ze svých postů a potvrdil tak svoji hlavní specializaci: studium politologických a právních aspektů politického extrémismu. Myslím, že se máme všichni věru na co těšit.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ta bližší informace bez autorisace nefunguje.

Anonymní řekl(a)...

Tato doufám ano.

http://www.is.muni.cz/lide/?uco=922

Petra

Anonymní řekl(a)...

Rád bych upozornil, že prof. JUDr. Vladimír Týč, CSs., vedoucí Katedry mezinárodního a evropského práva na PrF MU, by byl ochoten být hostem. Myslím, že by byla škoda toho nevyužít.

Anonymní řekl(a)...

To je zajímavé. Na LEblog chodí spamy o viagře, na Jiné právo o Týčovi.

Tomáš Sobek

Tomáš Hülle řekl(a)...

ad anonym: Pan prof.Týč je skutečně vynikajícím vyučujícím i osobou a nechápu, jak může někdo takto "pošlapávat jeho jméno". Ocenil bych, kdyby alespoň jednou anonym ozřejmil kým skutečně je a neškodil takto něčí pověsti anonymně. A jestli alespoň trochu prof.Týče uznává, tak už konečně zanechá tohoto spamu. Jakmile budu mít příležitost se dostat na PrF MU, tak se u pana prof. zastavím a zeptám se, jestli tuší o tomto spamu a jestli se vůbec někdy v tomto smyslu vyjádřil. Nechce se mi tomu totiž věřit....

Anonymní řekl(a)...

Opakovaný vtip již není vtipný.

To Tomáš Hülle - to myslíte vážně, či se jen účastníte rektálního alpinismu? Mohl byste mi uvést nějakou dobrou práci prof. Týče?

J. Pospíšil

Tomáš Hülle řekl(a)...

Nerad bych se pouštěl do rozboru úrovně děl kteréhokoliv z pedagogů. Má narážka směřovala spíše k tomu, že prof. Týče považuji za skvělou osobnost v tom smyslu, že na něj slyším chválu od studentů. Osobně jsem měl jen pár příležitostí se s ním setkat, vždy však na mne působil velice dobrým dojmem. Moje reakce tedy neměla upozorňovat na kvalitu jeho prací, ale na jeho schopnosti studenty něčemu naučit a na jeho osobnost. V těchto dvou bodech mi přijde urážející, jestliže se někdo takto vyjadřuje na jeho adresu. O žádný alpinismus se tedy nejedná, natožpak rektální ;)

PS: Věřím tomu, že slovní spojení jako rektální alpinismus není třeba používat při běžné konverzaci. Dalo by se to nahradit i českým spojením či vyjádřit jinak. Takto to na mně působí poněkud samoúčelně.

Tomáš Hülle řekl(a)...

Ještě bych podotknul, že slovem osobnost jsem v druhé části myslel jeho charakterové, povahové znaky....

Anonymní řekl(a)...

"Opakovaný vtip již není vtipný."

Naopak!!! cim dele se vtip opakuje, a cim je ve sve podstate blbejsi - tim je lepsi...

viz. absurdni drama

KSS