05 ledna 2008

Host Jiného práva na leden

Už to za mě udělal částečně Zdeněk, rád bych ale představil a hlavně uvítal našeho hosta na leden, Elišku Německou. Zdeněk přímo neprozradil, že je Eliška jeho doktorandka, která se ve své práci věnuje vlivu mezinárodního práva, zejména standardů ochrany lidských práv, na právní řády některých arabských muslimských zemí. Strávila rok v Kuvajtu a rok v Egyptu, kde se zaměřila na blízkovýchodní studia, islámské právo a arabštinu. Stejně jako Zdeněk se moc těším na její příspěvky z oblasti, o které téměř nic nevím.

Zároveň za všechny blogery Jiného práva, a snad i za jeho čtenáře, děkuji oběma našim prosincovým hostům, Marice Pirošíkové i Vítu Schormovi za zajímavé a inspirativní čtení, které nám nabídli v minulém měsíci. Doufám, že se s nimi ještě na Jiném právu budeme potkávat.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Když je debata o hostech Jiného práva. Rád bych upozornil, že prof. JUDr. Vladimír Týč, CSs., vedoucí Katedry mezinárodního a evropského práva na PrF MU, by byl ochoten být hostem. Myslím, že by byla škoda toho nevyužít.
Kontakt na něj - tyc@law.muni.cz