30 května 2007

Chcete se účastnit předsedání Radě EU?

Důvod, proč Vám v poměrně krátké době nabízím již druhou jedinečnou příležitost stát se právníkem odboru EU Ministerstva spravedlnosti, je velice prostý. České předsednictví Radě EU se blíží opravdu mílovými kroky a vláda, vědoma si náročnosti tohoto úkolu, umožnila resortům další personální posílení evropských odborů. Myslím, že pro každého, kdo se zajímá o evropské právo, je možnost účastnit se vyjednávání (nejen) evropské legislativy z pozice zástupce předsednické země opravdu výjimečná. I docent Chocholoušek by...


...jen se závistí přihlížel takovémuto „nedopatření“, k němuž opravdu dochází maximálně jednou za 14 let...

A navíc, kdo ví, zda za 14 let ještě nějaká EU bude:-))
Ohledně podrobností platí v zásadě to, co jsem zde uváděl minule, s tím, že jedno ze dvou nabízených míst bude více spjato s vyjednáváním předpisů v bruselských pracovních skupinách Rady, druhé s právními analýzami a stanovisky ESD, nicméně dělení zde není nijak ostré. Níže najdete kompletní inzerát.
Těšíme se na Vás!


Ministerstvo spravedlnosti ČR
odbor Evropské unie
přijme:
právníka
do oddělení koordinace vztahů s EU

Požadujeme:
VŠ právnické vzdělání
zájem o právo ES/EU a orientace v něm, zejména v oblasti justice
znalost AJ na požadované úrovni[1]
znalost dalších jazyků EU (zejména FJ či NJ[2]) vítána
ovládání práce s PC
samostatnost, flexibilita, spolehlivost

Nabízíme:
zajímavou práci v mladém kolektivu
spolupráci na úspěšném reprezentování Ministerstva spravedlnosti ČR v EU a přípravě českého předsednictví v EU
odměňování podle zákona č. 143/1992 Sb. a nařízení vlády 253/1992 Sb.

Náplň práce:
Vyjednávání evropských předpisů za ČR, příprava předsednictví ČR v Radě EU, spolupráce při implementaci evropských předpisů do českého právního řádu, analýzy pro účely řízení před Evropským soudním dvorem.

Nástup:
dohodou

V případě zájmu zašlete strukturovaný životopis do 31. července 2007 na adresu:
Ministerstvo spravedlnosti ČR, OEU, Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2,
nebo e-mail: soei@msp.justice.cz, tel.: 221 997 435, fax: 221 997 560



[1] (CAE, státní všeobecná jazyková zkouška, IELTS 6,5 – 9, CPE, BEC 3, BEC Higher, CEIBT, STANAG 6001, TOEFL 550-677, TOEFL CB 213-300, státní speciální jazyková zkouška, maturitní zkouška z angličtiny jako prvního cizího jazyka ve třídách gymnázií s výukou vybraných předmětů v cizím jazyce, oborové studium na filozofické nebo pedagogické fakultě)

[2] Prokázání znalosti některého z dalších jazyků na úrovni požadované u AJ může nahradit tento požadavek u AJ. Výborná praktická znalost AJ je však vždy nezbytná.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Musim byt zena?

Anonymní řekl(a)...

Citát:
"nabízíme zajímavou práci v mladém kolektivu".
_____


Toto je off- topic, ale pobavilo mě, že v jedné brožurce pro oběti diskriminace (její vydání bylo financované pochopitelně z veřejných zdrojů) je právě věta tohoto typu uváděna jako "podezřelá" věta naznačující "hřích ageismu"...


:o))


Konkrétní citát:

"Ovšem diskriminační inzeráty nevymizely úplně. Zaměstnavatelé totiž zvolili novou taktiku - inzeráty se skrytou diskriminací. Z podtextu takových inzerátů lze usoudit, jaké představy má zaměstnavatel o budoucím zaměstnanci:

- "práce v mladém kolektivu" nebo "práce v mladém dynamickém týmu" = uchazeči nebo uchazečce by mělo být max. 30 let

- "ochota pracovat bez ohledu na čas" nebo "časová flexibilita" = zaměstnavatel má zájem o uchazeče-muže, popř. může být i bezdětná uchazečka či uchazečka s odrostlejšími dětmi

- "požadujeme maximální pracovní nasazení" = uchazeč by neměl být starší 35 let
(...)


Viz. brožura "Prosazování rovnosti mužů a žen na trhu práce v České republice", kterou v roce 2002 vydal Český helsinský výbor (publikace byla financována z programu EU Phare-Access 99), str. 53-54

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že v ČR na věkovou diskriminaci poměrně kašle. Připomínám např. § 14 odst. 1 písm. c) vyhlášky č. 114/2002 Sb.

Petr Bříza řekl(a)...

Ad anonym:
Obávám se, že na tak inteligentní otázku byste nedostal odpověď, i kdybyste se podepsal...

Ad věková diskriminace:
Lámu si hlavu, co jen udělat, aby náš přístup odpovídal představě té nepochybně kvalitní publikace, která nastavuje tak nekompromisní zrcadlo naší skrytě diskriminační politice... Asi rychle napíšu výpovědi všem našim zaměstnancům, kterým je už přes třicet. Chudáci, mysleli si, že jsou ještě mladí, ale kdepak, na mě si nepřijdou, brožura mi otevčela oči! A chlapi, ty půjdou samozřejmě jako první!:-)

Anonymní řekl(a)...

ad příklady diskriminace:

Souhlasím, že toto jsou nádherné příklady "skryté diskriminace". Okamžitě mi v hlavě vyvstala analogie k nekalé soutěži a různým formám skryté reklamy a jiným příkladům "rafinovaného" soutěžního jednání. Zde bych připomněl krásný výraz prof.Hajna z PrF MU, který toto nazval perverzní lidskou tvořivostí. Osobně se mi toto připodobnění velice líbí a dle mého názoru nádherně koresponduje i s touto formou diskriminace.

Na 2.stranu se nemohu ubránit tomu, abych se nezamyslel nad tím, zda-li je veškerá diskriminace natolik škodlivá. Ostatně jak již na tomto blogu bylo uvedeno v některém z dřívějších příspěvků, nemyslím si, že v některých případech jsou tato prohlášení natolik "škodlivá".
Vždyt si lze velice obtížně představit jak bude např. v prodejním oddělení společnosti soustředící se na "street style" prodávat skateboardy a další doplňky paní ve věku 60 let. Toto by této prodejně zřejmě ekonomicky neprospělo. Osobně tedy považuji některé z těchto nabídek práce(popř.řekněme možná i spíše "varování") za velice šikovné a praxi neškodné.