05 dubna 2007

Jedinečná příležitost (č.2)!!!

Zajímá Vás evropské právo a Evropská unie? Chcete se podílet na vyjádření ČR k předběžným otázkám? Připadá Vám příprava předsednictví ČR Radě EU jako zajímavá výzva? Umíte dobře anglicky, ale hledáte práci, kde se budete učit další jazyk(y)?

Když už jsem tady nedávno zprostředkoval personální nábor Jirkovi Kmecovi, resp. jeho působišti, nemůžu tak neučinit v případě mého odboru, zvlášť když dle Jirkova sdělení to byl nábor úspěšný, neb to byl právě inzerát na Jiném právu, přes něhož vládní zmocněnec získal novou pracovní sílu.

Třebaže ve světle dalšího skvělého postu Honzy Passera riskuji, že v konkurenci jeho literárního skvostu tato prostá výzva zapadne, musím využít příležitosti, že se mi z emailu Michala Bobka včera vrátila automatická odpověď „I am offline until Monday, 16/04/2007. Happy Easter!“ a nehrozí tedy, že by tady třeba v komentářích zpochybňoval všechna ta pozitiva (o sociálních jistotách ani nemluvě), která zde hodlám nabízet:-)

Nuže tedy k samotné věci: do odboru EU Ministerstva spravedlnosti hledáme právníka/právničku, jehož náplní práce by byly stanoviska a posudky týkající se evropského práva, zejména pak v oblasti justice (III. pilíř i hlava IV Smlouvy o ES), ale i obecněji v rovině principů relevantních pro aplikaci českého práva v komunitárním prostředí. Pokud se uchazeč/uchazečka osvědčí, může se pravidelně podílet na stanoviscích k případům ESD, z nichž pak ve spolupráci s vládním zmocněncem pro zastupování před ESD vznikají písemná vyjádření ČR před ESD, stejně jako naše ústní vyjádření. Vedle toho by práce obsahovala meziresortní připomínková řízení k návrhům zákonů a další podobnou agendu. Součástí pracovní náplně bude i agenda přípravy našeho předsednictví v Radě EU, které budeme mít v první polovině r. 2009. Platové podmínky jsou v rámci státní správy nad průměrem, blížící se předsednictví by navíc mělo potenciálně znamenat zlepšení i v této oblasti. Pracovní kolektiv už místy nevyhovuje maximě „nevěřte nikomu přes třicet“, ale i podle ní se dá leckomu u nás věřit.

Technické podrobnosti, kontakt apod. naleznete zde (v této souvislosti zdůrazňuji, že internetové stránky Ministerstva spravedlnosti jsou potvrzením úsloví, že obsah nemá být posuzován podle slupky), můžete se samozřejmě se zvídavými dotazy obracet i na mne - pbriza@msp.justice.cz .

Tak neváhejte a pište!

A kdybych se zde až do Velikonoc již „neprojevil“, tak se připojuji k posledním slovům výše citované Michalovy zprávy – šťastné Velikonoce všem čtenářkám a čtenářům Jiného práva!

---------------------------------------------------------
P.S.: Z Michalovy adresy mi právě přišel email, který se jako automatická zpráva příliš netváří, vypadá to, že nám tedy offline moc dlouho nevydržel - Big Brother se tedy opět dívá...;)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

teda, to vyzera zaujimavo, skoda ze ma este caka par rokov na fakulte... :)

Jan M. Passer řekl(a)...

Kdybych nebyl Alexandrem, chtěl bych být Diogenem.-)