25 dubna 2007

Hosté Jiného práva

A: „Byls dnes na Jiným právu?“
B: „Byl. Ale je to nuda, je tam zas jenom nějakej novej Bobek.“
A: „Nuda, nuda, šeď, šeď.“


Abychom minimalizovali hovory podobného typu v českých právnických domácnostech, rozhodli jsme se zpestřit stálý intelektuální substrát Jiného práva o další hlasy. Oslovili jsme proto zajímavé osobnosti ze světa českého a slovenského práva a pozvali je jako hostující přispěvatele na Jiné právo. Je nám ctí, že většina z nich skutečně nabídku přijala. Tyto osoby se na jeden měsíc stanou hosty Jiného práva. V průběhu tohoto měsíce se budou, stejně jako naši stálí přispěvatelé, dělit se čtenáři o své zážitky, myšlenky a dojmy ze světa Jiného práva.

Máme se věru nač těšit. Zatím si dovolím prozradit, že Jiné právo bude v nejbližších měsících hostit:

květen 2007: Vojtěch Šimíček, předseda senátu Nejvyššího správního soudu ČR a docent ústavního práva na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně;

červen 2007: Jiří Přibáň, profesor Právnické fakulty Univerzity v Cardiffu;

červenec 2007: Radoslav Procházka, docent Právnické fakulty Trnavské univerzity v Trnavě, bývalý zástupce Slovenské republiky před Soudním dvorem ES a Soudem prvního stupně.

6 komentářů:

Jan Mates řekl(a)...

Když je na jiném právu novej Bobek, tak jsem spokojený, za to, když je tu pouze nový bobek, tak spokojený nejsem :-). Výběr hostů zajímavý, máme se na co těšit.

Jakub Jošt řekl(a)...

gratulujem a zavidim hosti :)...jj

Anonymní řekl(a)...

Výběr hostů je věru zajímavý. Nicméně by mě zajímalo, kolik čtenářů sdílí můj názor, že články, přednášky a jiné publikace Jiřího Přibáně jsou tak ze 70-80% bezobsažné, resp. jsou zaplaveny módním "post-moderním" žargonem, resp. "blábolením". Záměrně formuluji svou otázku "trochu nadsazeně", ale Přibáň mi vždy připadal jako člověk, který se rád poslouchá, resp. více dbá na formu než obsah.

Jan Komárek řekl(a)...

Pokud mohu hovořit za své kolegy, tak tento Váš názor nesdílíme - proto jsme také profesora Přibáně pozvali jako hosta na náš blog a velmi si vážíme toho, že naše pozvání přijal. Snad Vás jeho příspěvky v červnu přesvědčí o tom, že se mýlíte.
JK

Anonymní řekl(a)...

Po zevrubném sebezpytování s hanbou přiznávám, že můj postoj k Jiřímu Přibáňovi může být do určité míry ovlivněn i tím, že byl platonickou láskou mé studentské platonické lásky. :o) Ale nějaké obzvláště příznivé mínění jsem o panu Přibáňovi neměl ani předtím.;-)

Anonymní řekl(a)...

Ad matěj šuster
U některých autorů, kteří se pohybují na pomezí filozofie a literární kritiky (např. J. Derridy), můžeme mít pochybnosti, zda nám něco sdělují anebo nás jen chtějí ohromit svými metaforami.

Nicméně, jsem potěšen, že J. Přibáň bude v tomto blogu přispívat a jeho texty si velmi rád přečtu.