17 února 2007

Další konference o právnickém blogování (a psaní)

... se konala včera na NYU. Nese název "Writing About the Law: From Bluebook to Blogs and Beyond". Věnuje se právnickému psaní v nejširším slova smyslu. Několik blawgerů z ní psalo živé zpravodajství, například Larry Solum z Legal Theory Blog.

V návaznosti na naši nedávnou diskusi o psaní o právu pro laickou veřejnost a neprávnická média ("Novinář, právo a tupý čtenář") je určitě zajímavý panel, příslovečně nazvaný Lost in Translation (?) Writing About the Law for a Non-Legal Audience, kde spolu diskutovali jak právníci, tak novináři např. z New York Times nebo Wall Street Journal.

Larry Solum odkazuje i na blogy dalších účastníků konference, kteří o ní psali také.

1 komentář:

Jan Petrov řekl(a)...

Jeden hezký citát, i o blogování:

The third big lesson we can learn from open source and blogging is that ideas can bubble up from the bottom, instead of flowing down from the top. Open source and blogging both work bottom-up: people make what they want, and the best stuff prevails.

Does this sound familiar? It's the principle of a market economy. Ironically, though open source and blogs are done for free, those worlds resemble market economies, while most companies, for all their talk about the value of free markets, are run internally like communist states.

www.paulgraham.com/opensource.html